Schimbătoare de caldură

Pentru a realiza procesele tehnologice de transfer de caldură de la un agent termic la altul, COMES poate fabrica diverse articole, sub denumirea generică de schimbătoare de caldură.

Find out more >

Vase sub presiune

Pentru stocarea sau transportul substanțelor lichide sau gazoase cum ar fi materialele de bază, intermediare sau finale, COMES fabrică o gamă largă de articole.

Find out more >

Coloane

Coloanele sunt echipamente tehnologice utilizate în procesul chimic de fracționare, distilare, adsorbție etc.

 

Find out more >

Fascicule tubulare

Fasciculele tubulare pot fi cu cap flotant, cu țevi tip U, cu plăci tubulare fixe sau mobile.

 

Find out more >

       

 • Ziarul Financiar:
 • Dimensiunea performanței și a calității

  Find out more >

 • Jurnalul de afaceri:

  COMES, 40 de ani de experiență în producția de echipamente sub presiune

  Find out more >

 • Monitorul:

  Record la Comes! A fost conceput şi livrat un echipament unicat de 80 de tone

  Find out more >

 • Easy Engineering:
 • Interviu Comes

  Find out more >

 • Mesagerul:

  Comes SA: Echipament de mare complexitate livrat către Petrotel Lukoil Ploiești

  Find out more >

 • Monitorul:
 • Compania Mecanică de Echipamente Speciale – COMES – a investit 5 milioane de euro într-o hală pentru utilaje complexe de până la 200 de tone. Firma, lider naţional în domeniu, angajează 80 de salaraţi, pe lângă cei 220 existenţi şi oferă o salarizare atractivă

  Find out more >

 • Mesagerul:

  COMES Săvinești – Lider național în producția de echipamente industriale sub presiune, creează 80 de noi locuri de muncă, pe lângă cele 220 existente, prin finalizarea unei noi hale de producție, reprezentând o investiție de peste 5 milioane de euro

  Find out more >

 • livrări august În luna august, Comes a livrat echipamente sub presiune (#heatexchangers, #aircoolers, #degassingvessels, #verticalabsoluteseparators) către end-useri externi din Russia, Azerbaijan, Serbia, Belarus, Irak, reușind astfel să ne mărească portofoliul de clienți/ end-useri externi.
 • Arhivă

 • 29.06.2020 Comes S.A. a livrat pentru Petrotel Lukoil Ploiesti cel mai mare echipament fabricat in societatea noastră și în zona Moldovei, având o masa totală de 80 tone, cu diametrul de 2,5 metri și lungime de 7 metri.

        Arhivă

 • 14.05.2020- Comes SA Săvinești a livrat saptamana trecută, către rafinaria Petrotel Lukoil, Ploiești, un echipament de mare complexitate avand o masă totală de 54tone, cu diametrul de 3 metri și lungime de 17 metri.

                    Arhivă

   

 • 11.05.2020Fascicolul tubular U, cu camera de distribuție integrată in placa tubulară.

                     Arhivă

   

  Noua Hala Industrială

  În 2020, Comes SA a finalizat noua Hală Industrială pentru fabricarea de echipamente tehnologice cu greutăți de până la 200 tone fiecare, 7 m diametru și 45 m lungime.

  În noua Hala avem deja în lucru echipamente sub presiune de până la 100 tone. Iar pentru anul următor avem în negociere contracte pentru echipamente sub presiune cu greutăți cuprinse între 100-200 tone.

  Find out more >

  În data de 15 august, Comes a avut onoarea de a primi vizita misiunii diplomatice a Ambasadei Republicii Kazahstan în Romania, în persoana, Excelența Sa, Dl. Ambasador Nurbakh Rustemov, Kairat Karabayev (Ministru), Nurlan Abdaliyev (Consilier), Serjan Shagatayev (Secretar 2), dar și a lui Tudor Afanasov (Președintele Camerei Româno Ruse).

  Vizita a avut la bază poziția/calitatea companiei Comes de prim furnizor de echipamente sub presiune, în Romania, pentru rafinăriile Petromidia Năvodari și Vega Ploiești , deținute de Compania națională de petrol și gaze din Kazahstan (KazmunayGas).

  Pe parcursul întâlnirii s-au furnizat informații cu privire la activitatea ce se desfăsoară în cadrul companiei Comes, s-a prezentat portofoliul de echipamente sub presiune de până la 200 tone, portofoliu obținut în urma implementării în anul 2020 a proiectului de investiții în valoare de 5 milioane de Euro.

  În urma vizitei la sediul Comes, reprezentanții Ambasadei Republicii Kazahstan în Romania și-au propus întărirea parteneriatului de afaceri, pe plan intern, cu cele două rafinării Petromidia și Vega cât și începerea și dezvoltarea afacerilor pe piața petrolieră din Kazahstan.

  O concluzie a întregii întalnirii a fost faptul că societatea Comes este partener de încredere pentru execuția și livrarea de echipamente sub presiune pe piața petrolieră internă și din Kazahstan.

  Compania Comes transmite sincere mulțumiri întregii delegații pentru aceasta oportunitate.

  Comes susține un stil de viață sănătos prin Wild Canoeing Tour ( Din Ceahlau la Marea Neagră ).

  Comes, se alatură celor mai importanți antreprenori locali din Neamț și devine partenerul principal al traseului de canoe din Ceahlău până la Marea Neagră, propunându-și să promoveze în comunitatea noastră, prin mișcare și sport conceptul de viață sănătoasă, dar și prin descoperirea frumuseții Romaniei (cu peisaje extraordinare, faună și floră deosebită).
  Traseul Wild Canoeing are o lungime de 460 de km și este parcurs în 8 zile, iar startul s-a dat pe 14 august. Din comuna Ceahlău, de pe lacul Izvorul Muntelui, au plecat spre mare 23 de participanți, grupați în 10 canoe.

  Suntem alături de Comunitate!

   

  Comes S.A. a contribuit la achiziționarea de echipamente medicale și materiale de protecție care ajuta cadrele medicale și personalul de intervenție din #Comunitatea noastră – #Vivid Neamț, în lupta cu SARS-CoV-2.

  Împreună ne confruntăm cu o situație fără precedent. Pandemia SARS-CoV-2 ia amploare, iar mulți dintre noi luăm măsuri extraordinare în această perioadă dificilă. Cu toții simțim un sentiment de incertitudine și îngrijorare pentru bunăstarea noastră, a familiilor noastre, a prietenilor, a colegilor și a colaboratorilor.

  Vă dorim sănătate dumneavoastră și familiilor!

  Deaerator

   

  Tehnologia Stork Termeq

  Combinând tehnologia patentată de Stork Termeq și cu experiența noastră în fabricarea de vase sub presiune, COMES S.A. este capabilă să producă și să furnizeze Deaeratoare de înaltă calitate.

  Find out more >

  Managementul COMES este onorat sa reprezinte Asociatia Romana pentru Echipamente sub Presiune, ca Vicepresedinte ARPE.

  Subiecte precum cresterea afacerii, cunostintele tehnice, informatiile despre piata, identificarea noilor furnizori, crearea de retele, vizibilitatea, constientizarea comerciala, noile standarde, coduri si reglementari, parteneriate cu privire la initiative comune sunt doar cateva aspecte importante pe care ARPE le va aborda prin participarea activa la intalniri si programe de formare.

   

    Livrare produs agabaritic

  Coloana stripare MEA

  Instalatie DGRS

  Rafinaria ROMPETROL Petromidia

  COMES are placerea de a va prezenta noua instalatie de debitare, model SOITAAB, din gama Lineatech, sursa KJELLBERG 440, cu control numeric ECS, echipata cu 1 cap de Plasma Bevel si 1 cap Oxy.

  Aceasta instalatie are capacitatea de a debita table de pana la 12.200 mm. lungime, si 2.500 mm. latime, cu grosimi pt. Otel Inox cuprinse intre 0.5 : 120 mm., iar pt. Otel Carbon intre 3 : 300 mm.

  Despre noi

  Infintata in 1977, sub denumirea de Uzina Mecanica a Combinatului de Fire si Fibre Sintetice Savinesti (UMCFFS), COMES a aparut initial ca furnizor de echipamente si piese de schimb pentru Platforma Chimica Savinesti.

  Read more..

  Calitate

  COMES au reusit sa raspunda la cele mai exigente standarde industriale, fiind autorizata sa produca echipamente in conformitate cu cele mai importante norme nationale si internationale (ASME, CNCAN, PED 2014/68/EU, ISCIR etc.).

  Read more..

  Contact:

  COMES SA

  RO 2662292

  J27/27/1991

  Capital social subscris si varsat: 1.163.023 lei

  Adresa: 3 Gheorghe Caranfil Str. , Savinești, Neamț, România

  T: +40 233 280 601;

  F: +40 233 280 585

  office@comes.ro